HOME
CONTACT
Zoeken:

producten

 
 

ACTUALITEITEN 


Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze stand tijdens de Labtechnology dagen op 3 en 4
oktober 2017 te Utrecht. Mede dankzij u was het een succesvolle deelname. U bent weerop de

 hoogte van de laatste ontwikkelingen in de laboratorium wereld. Wij hopen dat u het naar uw zin heeft gehad en dat u uw beursbezoek als

Er was veel animo voor de Wilten Instrumenten Win - Actie, met als eerste prijs de Princess Blender, de tweede prijs een Wilten horloge en de derde prijs 3 Wilten Instrumenten mokken.

Het juiste antwoord is 78 reageerbuizen.

De prijswinnaars van dag 1 zijn: 

1e plaats: Dorothy van Leeuwen
2e plaats: Femke Kortstra
3e plaats: G. Brouwe

De prijswinnaars van dag 2 zijn:

1e plaats: Lotte van Leuten
2e plaats: W. Vervat, Sylvia Vink en Nachel Zimmerman
3e plaats: Antal Biesheuvel, Nathalie Metselaar en Melissa van Klaveren

Mocht u naar aanleiding van uw bezoek aan de beurs of deze website nog specifieke vragen hebben of een afspraak willen maken, belt u dan gerust met 076-508 65 00 of stuur een bericht.


 


Wilten Bioteknika is onderdeel van Wilten Instrumenten en gespecialiseerd
in Life Sciences en Biotech. Voor Bioteknika hebben we een nieuwe website het leven ingeroepen hier vindt u o.a. de volgende vakgebieden terug;

• Biotech en Life Sciences
- Genomics
- Proteomics
- Microbiologie
• Farmaceutica
• Agro Food
• Fytologie

Voor meer informatie en een compleet overzicht van alle producten verwijzen we u door
naar de Wilten Bioteknika website; www.wiltenbioteknika.com.

Liever de brochure? deze kunt u hier downloaden.


DE AUTOMATISCHE AS EN VOCHT ANALYZER! 

Bepaalt vocht en as waarden automatisch en produceert tot 80% besparing op de werklast en de kosten. Dit is een instrument waarbij het hele proces wordt gecontroleerd en geregistreerd van begin tot eind. Vertegenwoordigt het hoogste niveau volautomatische thermo-gravimetrische analyse en werkt bij temperaturen tot 1000ºC.
- Ingebouwde hoge prestaties analytische balans 0,0001 g.
- Massale vermindering van de werklast door de gelijktijdige evaluatie van het vocht- en asgehalte van maximaal 29 MONSTERS IN ÉÉN CYCLUS zonder exsicator.
- Meer dan 36 uur analyse beschikbare tijd.
- Selecteerbare atmosfeer (N2, O2, Air), uitlaat optie voor maatregel sulfaat-as.
- Remote Monitoring op PC via het netwerk
- Afdruk: Graphics, tabellen, Methoden en Statistiek.
- Metingen voldoen aan de eisen van DIN, ASTM, ICC en anderen.
- Foutloos rapporten voldoen aan GLP-richtlijnen.Lees meer... 

 
OXITEST
De Oxitest is officieel erkend door het AOCS, de American Oil Chemist’s Society, en is opgenomen in de 7e editie van de Officiële Methoden en Aanbevolen Praktijken van de AOCS. De Oxitest is geïdentificeerd als de AOCS International Standard Procedure CD 12c-16 voor de bepaling van de oxidatie stabiliteit van voedseloliën en vetten.

Met deze innovatieve oxidatie reactor kunt u snel en efficiënt de oxidatie stabiliteit van o.a. voedingsmiddelen bepalen.Het monster wordt hiervoor in een zuurstofrijke omgeving gebrachtop hoge temperatuur en druk, waardoor het oxidatie proces sterk wordt versneld.Dit instrument heeft 2 oxidatie kamers, welke afzonderlijk gecontroleerd worden door de gebruiksvriendelijke software. Uit de gegenereerde grafiek kan vervolgens eenvoudig de Induction Period (IP) worden bepaald.

• Programmeerbaar
Oxidation Stability Reactor - OXITEST• Temperatuur 20 - 110°C
• Geen monstervoorbereiding• 2 oxidatiekamers (Ti)
• Vaste stof, vloeistof
• Auto-oxidatie vetten

Automatische Solvent Extractor: SER 158
Volledig geautomatiseerde vet extractie systeem met touch screen easy to use software systeem met daarin programma’s voor de bekende vetextracties met daarbij behorende Solvent. 
- 2 modellen: 3 of 6 posities
- Hoge productiviteit, volledig automatisch. Load&Go operatie. 
- Extractieproces met Randall techniek, 5x sneller dan traditionele Soxhlet techniek. 
- Werkt met de meeste oplosmiddelen
- 90% Solvent Recovery

Meer informatie....Velp Kjeldahl distillatie units, PER BEPALING 4 MINUTEN! 
Velp distillatie units zijn de ideale oplossing voor het uitvoeren van nauwkeurige analyses voor de bepaling van stikstof en eiwitten. Velp bied 5 verschillende modellen aan met toepassingen ten behoeve van de gebruiker. Al deze modellen zijn efficiënt en betrouwbaar voor vele jaren van veilig gebruik.
• Unieke gepatenteerde stoom generator 
• Patent aangevraagde titanium condenseerder
• Behuizing gemaakt van sterk chemisch resistent technopolymeer. 
• Basis unit met toevoeging van NaOH, LCD display, en instelbare distillatie tijd. UDK 129
• Uitbreid baar tot volledig automatische distillator met ingebouwde titrator en autosampler met 24 kamers.  UDK 139 tm UDK 169. 

(getoonde afbeelding: UDK 149 met titratie connectie & UDK 169 autokjel, automatische Kjeldahl analyser met autosamplerPolarimeter ADP 450 met Peltier temperatuur controle
Voor food- en farmaceutische toepassingen.

Een polarimeter met enkele golflengte en voorzien van hoekmetingen en suikerschalen. Specifieke gebruikerschalen kunnen worden geprogrammeerd, waardoor de ADP450 geschikt is voor in de suiker, food, chemische en farmaceutische industrie. Resultaten worden getoond met drie decimalen op een LED display, met een output naar LIMS of Secure PDF.

De metingen met de ADP400 serie zijn uit te voeren in twee modes, een constante of een discrete ‘single shot’. In de constante modus wordt een meting uitgevoerd in een periode van tijd waarna het gestabiliseerde resultaat wordt weergegeven. Ontwikkeld voor de applicaties waarbij stabiliteit van het sample dient te worden gemonitord.  De tweede mode, de nieuwe ‘single- shot’ mode voor de farmaceutische applicaties, waar een discrete waarde moet worden verstrekt zonder interpretatie van de derden.

De ADP450 is een Peltier temperatuur gecontroleerde Polarimeter met gepatenteerde XPC technologie. De Peltier elementen stabiliseren de temperatuur van het sample, gemaakt voor snelle metingen in het laboratorium.

Voor de metingen met een Polarimeter zonder interne temperatuur controle, is de ADP430. Deze bevat alle compartimenten van de ADP450 zonder XPC technologie.

ADP400-serie Polarimeter
Meer weten: info@wilten.nl

 

 


TEX'AN TOUCH ANALYZER Lamy Rheology beter dan Stevens sms versies 

DE TEX'AN TOUCH is ideaal voor het meten van consistente, elastische en zelfklevende producten.

Modes
• Compression 
• Relaxation 
• Traction 
• TPA Cycle 
• Penetrometry
• relatieve compressie

Sensoren
20 N (2 kg), 50 N (5 kg), 200 N (20 kg), 500 N (50 kg)

Nauwkeurigheid +/- 0.05% over de volledige schaal
Snelheden van 0,1 tot 10 mm/s +/- 0,2%.

De TEX’AN TOUCH is verder voorzien van:
Geïntegreerde verstelbare draaiplateau: diameter 160 mm. 
Tafel voor het bevestigen van voorwerpen: 120 x 220 mm.

Grote selectie van sondes (ASTM, AOAC, BS, DIN, GME, GMIA, AACC) beschikbaar en aangepaste sondes kunnen worden gemaakt met materiaalkeuze, vorm en grootte volgens uw criteria. Wij bieden u een brede range aan oplossingen om aan diverse normen en bestaande interne methoden te voldoen.
De TEX’AN TOUCH heeft een Pt100 sensor en meet de temperatuur van het materiaal tussen de -20 en 120°C en heeft een groot 7'' kleuren touchscreen voor comfortabel gebruik en optimale weergave van de metingen. Tevens kunt u uw persoonlijke meetmethoden opslaan in het instrument. 
De testresultaten kunnen worden opgeslagen en worden uitgevoerd met behulp van een USB-stick of via de RS 232 aansluting. Externe controle dankzij de TEX'AN DRIVE software.


 

Kwaliteitscontrole instrumenten voor de voedings- en drankenindustrie.

bs2.jpgsherwood.png

M926 Chloride Analyser
M926 Chloride Analyser en Active Salt Software Package meet het zout in kant en klare voedingsmiddelen, zuivelproducten en snacks. Bijzonder populair in de voedingsindustrie voor QA/QC controles.

De analyse van zoutgehalte, met inbegrip van monsterbereiding, gaat als volgt;
Weeg monster; voeg warm water toe, maceraat om het aanwezige zout te verdunnen en op te lossen, filteren, standaardiseer exctract volume en pipetteer in de beker en druk "titrate". 

Het chloride resultaat, samen met het monster en het verdunningsmiddelgewicht, worden gebruikt om het zoutgehalte van het oorspronkelijke voedingsmiddel of ingrediënt te berekenen.


Lamy RM100 Touch, universele viscosimeter 
U kunt uw meetmethoden direct met de touch screen RM 100 TOUCH programmeren en een back-up maken zodat u de gegevend meteen kunt analyseren en eventueel exporteren. - De RM 100 TOUCH heeft een PT100 sensor die de temperatuur aangeeft
tussen -50 ° C tot + 300 ° C.
- Torque Range:  0,05 tot 30 mNm | Van 0,005-0,8 mNm (LR VERSION)
- Onbeperkt aantal snelheden tussen 0,3 en 1500 rpm
- 7" touch screen


Voor meer technische specificaties klik hierVitamine C in vruchtendranken
Snel en eenvoudige Vitamine C bepaling met de coulometrische titrator van ECH van vruchtensappen en melkhoudende gezondheidsdrankjes.
• Monstervolume 2 ml
• Meettijd 1,5 minuut
• Eenvoudige en heldere software
• Calibratie procedure 1x per dag

Een carrouselmonsterwisselaar is optioneel via septum monsterinjectie.
Meer weten: info@wilten.nlNIEUWE RFM 300-T refractometers
De RFM300-T-serie is Bellingham + Stanley's nieuwste release van hoge precisie Peltier temperatuurregeling refractometers. Met een nieuw 7" touch screen gebruikersinterface, is de RFM300-T-serie bij uitstek geschikt voor gebruik in veeleisende toepassingen binnen de voedingsmiddelen, dranken, chemische en industriële sectoren.

Geschikt voor het meten van niet-homogene monsters, zoals fruitsap met pulp, ondoorzichtig chemische verbindingen en emulsies die normaal gesproken moeilijk te lezen zijn. RFM300-T refractometers worden geleverd met gratis software voor uw pc. Wanneer aangesloten op een netwerk kan het instrument op afstand worden overgenomen door een externe dienstverlener of support center of zelfs worden gebruikt voor opleidingen of installatie kwalificatie. USB-poorten zijn standaard, hiermee kunt u gemakkelijker verbinding maken met externe toetsenborden, barcodelezers of usb-sticks. Usb-sticks kunnen worden gebruikt voor het opslaan van beveiligde bestanden of om back-ups (back-up & Clone) te maken. Deze kopieën (clone's) zorgen voor een snellere configuratie uitwisseling bij meerdere apparaten of als u bijvoorbeeld een apparaat in bruikleen heeft voor een korte periode. Lees meer...


 

 


 

VOCHT ANALYSER XM50 NU MET 10% INTRODUCTIEKORTING!
De XM50 vocht analyser is het nieuwste basismodel binnen de Precisa familie van vochtanalysers. Specifiek ontworpen voor routinematige toepassing.

Kenmerken
Keuze van warmtebronnen: Halogeen, Infrarood of Dark Radiator
Temperatuurbereik 30-230°C/1°C
Geïntegreerde balans (124g/0,1 mg, 124g/1mg, 310g/1mg, 52/1mg)
Interface RS232, PC en printer
VFD display en 10 key toetsenbord (XM60 / XM60-HR / XM66 / XM50)
Anti-diefstal code

Ter introductie nu 10% korting!
nu voor maar € 2.142,- (ex btw en verzendkosten)

Verkrijgbaar in diverse modellen lees meer...


Chloride meters voor de bepaling van zout in voedingsmiddelen


De Sherwood-Scientific chloride meters maken gebruik van de Coulometrische titratie technologie; welke het best beschikbare biedt voor chloride bepaling in voedsel, farmaceutische en industriële producten. Als toevoeging is het nu ook mogelijk chloride bepalingen in zweet uit te voeren in hele kleine monsters van slecht 20 µL., zoals verlangd wordt als hulpmiddel bij vaststelling van blaasfibrose.
Lees meer... 

 

  

VELP SCIENTIFICA 

VELP producten staan voor kwaliteit, robuustheid, design en ook voor een groene omgeving. De laatste jaren heeft Velp een sterke groei doorgemaakt door de innovatie van de producten. Met het TEMS saving Time, Energy, Money and Space kenmerk, hoge kwaliteit en de sterk concurrerende prijzen zijn dit instrumenten die zeker uw aandacht waard zijn als het gaat om investeringen.

utomatische Kjeldahl destructie units
VELP DKL serie is er voor het gemak van de gebruiker. Verbeterde warmte overdracht, instelbare programma´s en automatische lift aan het einde van de destructie is winst op uw tijd. Het is een wereldwijd gebruikt instrument voor stikstof/eiwit bepaling.
• Versneld verwarmingsmechanisme tot 420°C (In 22 minuten)
• Absolute homogeniteit en stabiliteit van temperatuur.
• Tot 35% verminderd energieverbruik.
• Neemt minder ruimte in beslag in uw zuurkast.
• Verkrijgbaar met recirculerende Waterpomp en SMS Scrubber voor condensatie en neutralisatie van toxische gassen. 

 

 

 Automatische schudder voor kjeldahl destructie rekken. Eigen ontwerp!

Door eigen inzicht heeft Wilten instrumenten een automatisch schudsysteem ontworpen voor destructie rekken. Het rek wordt volledig in de schudder geklemd in een speciaal rek en uw buizen worden door middel van rotatie gemengd waarbij rekening wordt gehouden met eventuele drukopbouw in de buis. De automatische schudder gaat uit van een een overhead roteerder die speciaal voor de destructierekken op maat wordt gemaakt.
• Met tijdsinterval schakelaar.
• Gewenst aantal omwentelingen per minuut instelbaar.

 

 Dumas analyser NDA702

De Velp Nitrogen Dumas Analyser. Volledig geautomatiseerde stikstof/eiwitbepalingen voor labaratoria met expertise in Food/Feed en Agrarische sector. Nu met carrier gas Argon en Helium beschikbaar. Makkelijk, snel en veilig verwisselbaar zonder extra aanpassingen te hoeven installeren. Per analyse snel, accuraat en zeer voordelig.
Kenmerken:  
• Resultaat in +/- 4 minuten.
• Zowel Argon als Helium carrier gas beschikbaar.
• Nauwkeurigheid (0.001 mg N (He) - 0.01 mg N (Ar))
• Laag gas- en energieverbruik.
• AOAC, ISO, AACC, AOCS, ASBC etc. 
 

 

 

 

 Vezel determinatie
FIWE: Voor een snelle nauwkeurige analyse van vezels is de oplossing van Velp de FIWE chemische extractie unit. Met determinatie  door, van Weende en van Soeste (ADF, NDF, ADL) principes. Snel, gemakkelijk en reproduceerbaar door stappen van koken, wassen en filtreren.
COEX vet extractor: Voor samples met hoge vetpercentages. Vet extractie in dezelfde buizen als de FIWE zodat na vet extractie de vezel determinatie direct ingezet kan worden.
 

 

 Enzymatische digesteerder en Filtratie unit: GDE + CSF6

GDE: Voor enzymatische determinatie van vezels met continu geroerde samples en perfecte thermoregulatie om oververhitting te voorkomen.
CSF6: Filtreert en wast de samples na het gebruik van de GDE enzymatische digesteerder. Vele malen sneller dan een handmatige procedure door het vacuüm trekken van de filtratie units.
 

 

 

 

 

 SI analytics Titroline 5000 / 6000

Titroline 5000 de opvolger van de Titroline easy. Zeer makkelijke automatische titraties voor alle toepassingen. Snelle accurate metingen, dit is waar de SI Titroline 5000 en 6000 voor staan.
• Hoge resolutie in pH/Mv voor pH-, Zilver- en mV-elektrodes.
• Zowel lineaire als dynamische titraties naar Equivalentie punt.
• Titroline 6000 met zeer nauwkeurig en overzichtelijke grafische display.Microbiologie Interscience
Scan 1200: De scan 1200 is de meest geavanceerde automatische kolonieteller van Interscience. Het is een hoge resolutie teller met automatisch belichtingssysteem.
 

Spiral Dilute: De Easy Spiral Dilute is het eerste apparaat ter wereld wat zowel verdunningsreeksen maakt als de petrischaal op verschillende wijze kan enten. Het is ontworpen en gefabriceerd voor de microbiologie. 
Bag mixer: Ontdek de unieke technologie voor monstervoorbereiding, voorzien van verstelbaar, vloeistofsensor en geavanceerd verlichtingssyteem. Lawaaiarm.

Meer weten:
info@wilten.nl

 

 Gunstig geprijsde Polyscience thermostaat-baden

Polyscience levert een complete reeks thermostaatbaden, al dan niet gekoeld. Uitstekende kwaliteit en zeer concurrerend geprijsd.

Lees meer...
 

 

 
OPTi+ Handrefractometer
Digitale handrefractometers zijn ideaal voor het meten van totaal opgeloste vaste stof gehalte van vloeibare en halfvaste levensmiddelen zoals vers fruit, dranken en sauzen. 

Het is ook een betrouwbaar hulpmiddel voor het beheersen van critische mix ratio’s van industriële chemicaliën zoals het schoonmaken van oppervlakte-actieve stoffen, smeermiddelen, koelvloeistoffen, glycolen en de nu gangbare dieseluitlaatgassen vloeistof AdBlue ®.

In diverse types verkrijgbaar, een compleet overzicht vindt u hier
 

 

 

 Kleurmeters
Lovibond-Tintometer
Transmissie metingen met de modellen 195, 800 en 900 zijn eenvoudig en snel te doen. Vele kleurmeetschalen zijn standaard in geprogrammeerd. Cuvet weglengte van 1 cm t/m 20 cm.
Nu met remote acces om optimaal op afstand Help Desk functies te vervullen. Niet transparante vloeistoffen of materialen kunnen gemeten worden met de reflectiekleurmeters van Lovibond - Tintometer.

Een kleurmeetvraag? Mail uw toepassing en vraag en wij komen met een pasklaar antwoord info@wilten.nl
  

 

 
NIEUW DE FAST-LAB, Aw-waardemeter.
Accuraatste wateractiviteit meter door zeer nauwkeurige IR sensor thermometer techniek.

De Fast-lab is een wateractiviteit meter voor kwaliteitscontrole en onderzoek toepassingen. De Fast-lab gebruikt de dauwpunt methode om de wateractiviteit te meten. Deze snelle techniek omvat het meten van de relatieve vochtigheid in een afgesloten kamer dat een monster bevat van het te meten product.

Lees meer... 

  

 

 

 

 

 Lactoscan

Dit vernuftige instument werkt op basis van ultrasoontechnologie en bepaalt binnen 30seconden het vetgehalte, eiwit, lactose en niet vetgebonden vaste stoffen. De producent van de biologische melk is zeer enthousiast om met deze relatief lage investering snel het proces te kunnen sturen en bewaken, aldus de gebruiker Johan. 


 

 

 

Nieuws

New Genova Bio Life Science Spectrophotometer
Lees verder...
SER 158 Series Automatic Solvent Extractor
Lees verder...
Oxitest is recognized by AOCS
Lees verder...
Introducing the new ADP400 - serie polarimeter
Lees verder...
The new scanning spectrophotometers
Lees verder...

Vacatures

Nieuwe vacatures
Lees verder...