Wilten

Koffie halen en papier bijvullen?


Sinds februari zijn de 20-jarige Amy en Naomi in dienst bij Wilten Instrumenten in Etten-Leur. Het zijn de eerste twee stagiaires die het familiebedrijf sinds de oprichting in 1952 opleidt.  


Ondernemer Gerard Wilten zegt daarover: “De laboratoriumtoeleveranciersbranche kent circa 600 bedrijven en meer dan 6000 werknemers. Wilten Instrumenten is als één van de eerste daarvan een erkend leerbedrijf voor het MBO-laboratoriumtechniekonderwijs. Industrie- en opleidingsinstituten met elkaar verbinden, dat is de toekomst. Wij zijn leverancier van basis-, analytische- en fysische laboratoriumapparatuur in de Benelux en zijn leidend en groeiend op het gebied van kwaliteitsproducten.We streven ernaar om de meest innoverende technologieën en producten aan klanten te presenteren. Research, ontwikkeling en kwaliteitscontrole staan daarbij centraal. Het is geweldig om die elementen over te brengen op een jonge garde.”

Wat Amy en Naomi bij Wilten Instrumenten precies doen? Geen koffie halen, geen printpapier bijvullen, maar met een aantal leuke projecten aan de slag.  

Zo werkt Amy aan een onderzoek over zuivel en ziekmakers en analyseert Naomi verschillende soorten frisdrank. In het applicatielaboratorium meet ze onder andere pH-waarden, suiker, Vitamine C en citroenzuur. Ook analyseert ze de kleur en troebelheid van de drank. Voor ze met de metingen begint, is het belangrijk dat ze zelf uitzoekt welke instrumenten ze hiervoor nodig heeft en wat de referentiewaarden zijn.  

De analyses van het zuivel- en frisdrankonderzoek worden vergeleken met de etikettering van de desbetreffende producten, wat in sommige gevallen tot verrassende conclusies leidt! 

Amy & Naomi leren niet alleen om met verschillende instrumenten te werken, ze vergroten ook hun kennis over innoverende technologieën door mee te gaan naar beurzen en webinars bij te wonen. Ook gaan ze, later in hun stage, met collega’s mee op pad om te zien hoe instrumenten bij een klant worden geïnstalleerd of onderhouden. Zo laat Wilten Instrumenten zien dat klantenservice hoog in het vaandel staat en wat het belang is van persoonlijk contact.

Door al deze taken te combineren, hoopt Wilten Instrumenten MBO-studenten klaar te stomen voor een leuke, innoverende carrière in het lab!