Wilten

Wilten Instrumenten vereerd met verzoek om expertise
11 December 2019

Carbolite HTF-3 1400C

Op een niets vermoedende maandagmorgen 9 december ontvingen wij een mail van een onderzoekstechnicus uit de omgeving van BrainPort Eindhoven welke een oude Carbolite oven heeft verkregen. Het betreft een HTF-3 1400C model met het respectabele bouwjaar 1976. Het gebeurt niet vaak dat er een aanvraag voor het onderhoud van een 43 jaar oud instrument binnen komt.
De oven is vroeger bij Wilten Instrumenten in onderhoud geweest, om deze reden kwam de aanvraag bij ons terecht.

Mogelijkheid tot upgraden?
Helaas is de PID regelaar van dit instrument aan enige vervanging/vernieuwing toe. Na wat onverhoopt graaf- en zoekwerk, hebben wij een oude Wilten catalogus met daarin het betreffende model oven kunnen vinden. Helaas is gebleken dat Wilten Instrumenten deze oven niet kan upgraden. Hierna hebben wij de klant ons advies gegeven en naar tevredenheid kunnen helpen.

Respectabele leeftijd voor het historisch museum
Alleen deze aanvraag is al een compliment waardig. In ons 67-jarige bestaan is een onderhoudsverzoek voor een apparaat met zo’n hoge leeftijd bijna nooit voorgekomen. Wel hopen wij op nog meer van dit soort verzoeken of aanvragen tot overname van oude apparaten voor ons historisch labinstrumenten museum, zodat we ons altijd kunnen herinneren waar we de techniek van tegenwoordig aan te danken hebben.