ECH Aqua 40.00 KF titrator

Karl Fischer titrator waarbij de benodigde I - ionen op Coulometrische wijze worden vrijgemaakt uit het hydranal / solvent reagens. Er zijn geen andere reagentia noodzakelijk, evenmin titerstellingen. De titratiesnelheid wordt automatisch aangepast aan de hoeveelheid water, tot zelfs ppm nivo. Alles software gestuurd.

Uitbreidingsmogelijkheden:
• Headspace module
• High Temperature Oven module
• Heating module for Oil and Solids
• Gas Sampling module

 

 


Headspace module

Monsters kunnen zonder enige voorbewerking in een speciale headspace monstercup worden geplaatst. De module verhit onderzoeksmateriaal tot maximaal 250 / 300 °C en brengt het vrijgekomen water met een inerte gasstroom over naar de titrator. Het draaggas zelf bevindt zich in een afgesloten systeem waardoor gasdroging niet noodzakelijk is. Omdat de headspace programmeerbaar is kan waterafgifte tegen de temperatuur worden bepaald.

Deze unieke methodiek werkt zeer stabiel en verbruikt nauwelijks (duur) reagens.
 


Heating Module for Oils and Solids

Gas extractie module met programmeerbaar temperatuurprogramma van kamertemperatuur tot 300 °C. De module maakt alle gassen vrij uit een monster en transporteert dit naar de titrator. Door de grote gevoeligheid van het systeem kan met zeer kleine monsterhoeveelheden worden gewerkt.

Voor monsters die vaste deeltjes bevatten die mogelijk kunnen uitzakken is een speciaal doorblaassysteem of roerder verkrijgbaar (Metallic verf).

High Temperature Oven module

Module wordt toegepast voor monsters die bij hoge temperatuur water afgeven. Module is tot 1300 °C programmeerbaar. Een inert draaggas transporteert de waterdamp naar de titrator. Toepassingen liggen doorgaans bij mineralenonderzoek. In een run uitsplitsing van vrij water, kristalwater of vormingswater.

 
Gas Sampling Module

De module maakt het mogelijk om aan vrijwel elke gassoort vocht te meten. Drukleidingen tot maximaal 250 bar kunnen op de module worden aangesloten. De ingebouwde drukregelaar en gasstroommeter zorgen voor een correcte en berekende gasaanvoer naar de titrator. De methode werkt volledig automatisch en is desgewenst in een draagbare versie verkrijgbaar voor veldproeven.