a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

Sieva 3

Home  /  Centrifuges  /  Sieva 3

Filtratie Centrifuge

De filtratiecentrifuge Sieva-3 wordt hoofdzakelijk gebruikt voor batchgewijze scheiding van relatief grove deeltjes of kristallijne stoffen. De volledige behuizing is gemaakt van roestvrij staal en is dus ook bestand tegen sterk corrosieve stoffen.

Door een opening in het deksel kan de centrifugaalkorf tijdens het draaien worden gevuld. De vaste stoffen blijven in de centrifugaalkorf en de vloeistof kan weglopen door een opening aan de rechterkant. Het kijkvenster in het deksel van de centrifuge is van veiligheidsglas en maakt een visuele controle van het centrifugeren mogelijk.

Het werkingsprincipe van deze centrifuge is de koekfiltratie, de filtratie waarbij de vereiste drukkracht in het centrifugale veld wordt opgewekt.

De geperforeerde rotor is bekleed met een filterdoek. Door de continue instroom van de suspensie bouwt zich in de rotor een filterkoek op, terwijl de gezuiverde vloeistof via de rotorbehuizing of op de rand van de korf wegloopt.

Specificaties

Max. Snelheid 10.000 rpm
Max. RCF 7.825 xg
Max. Volume 500 ml
Snelheidsbereik 200 – 10.000 tpm
Looptijd 59 min 50 s / 10 s, 99 u 59 min / 1 min stappen of continubedrijf
Afmetingen 38 cm x 32 cm x 50 cm (B×H×D)

Eigenschappen en functies

– Borstelloze inductieaandrijving
– Microprocessorbesturing
– Actieve detectie en uitschakeling van onbalans
– Sluiten met één hand
– Nooddekselslot
– Roestvrij stalen kamer
– Roestvrije behuizing
– Autoclaveerbare rotoren