a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

Blog

Home  /  Nieuws   /  Bitterheidseenheden en Vicinale Diketonen bepaling

Bitterheidseenheden en Vicinale Diketonen bepaling

Eenvoudige bitterheidseenheden en Vicinale Diketonen bepaling
door spectrofotometrie

De Centraal-Europese Commissie voor Brouwerijanalyse (MEBAK) heeft uniforme analyseprocedures gedefinieerd voor alle grondstoffen, hulpstoffen en benodigdheden voor brouwerijen. Met de NANOCOLOR UV/VIS II spectrofotometer en het brede scala aan brouwerij producten van MACHEREY NAGEL, kunt u eenvoudig en betrouwbaar alle (fotometrisch) evalueerbare parameters analyseren.

Sinds kort heeft MACHEREY NAGEL haar brouwerij analyses uitgebreid met twee nieuwe testen: NANOCOLOR® Vicinale Diketonen en NANOCOLOR® Bitterheidseenheden.
Met de NANOCOLOR® Bitterheidseenheden cuvettentest worden de bittere stoffen in bier, voornamelijk iso-α-zuren, geëxtraheerd uit een biermonster met behulp van iso-octaan. Vervolgens worden ze gemeten in een 10 mm kwarts cuvet in het UV-bereik bij 275 nm. Met een reactietijd van 80 seconden biedt MACHEREY NAGEL u met deze test de snelste bepaling van bittereenheden.

De bekendste vertegenwoordiger van vicinale diketonen is diacetyl, dat vaak wordt beschreven als een botersmaak. Met de nieuwe NANOCOLOR® Vicinale Diketonen cuvettentest kan diacetyl snel en eenvoudig worden bepaald. De diketonen reageren met een fenyleendiamine derivaat om een quinoxaline derivaat te vormen. Deze kan fotometrisch worden bepaald bij 335 nm met behulp van de bekende rondcuvette voor een simpele en snelle bepaling van de vicinale diketonen.
Naast de NANOCOLOR® cuvettetesten biedt MACHEREY NAGEL een volledig pakket voor brouwerijen
Nanocolor UV/VIS II Spectrofotometer