a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

aCOLyte 3 HD

Home  /  Kolonietellers  /  aCOLyte 3 HD

Geautomatiseerde kolonietelling

Betaalbaar automatisch telapparaat voor kolonies, met nieuwe, eenvoudig te gebruiken software die de efficiëntie, betrouwbaarheid en productiviteit sterk verbetert.

De nieuwe aCOLyte 3 HD software gebruikt een krachtig nieuw algoritme voor het tellen van kolonies op giet- en spiraalplaten die tot nu toe alleen te vinden waren op de geavanceerde ProtoCOL 3 modellen. De platen worden automatisch geteld en de resultaten worden rechtstreeks overgebracht naar Excel of Open Office.

De aCOLyte 3 HD nieuwe stijl accepteert platen tot 90 mm diameter. De verlichting wordt verzorgd door LED’s boven en onder het monstergebied voor zowel doorvallende als epi verlichting. Indien nodig kan een afneembaar scherm worden gebruikt om sterk omgevingslicht te elimineren.

Specificaties

Kenmerken
PC-aansluiting USB
Resolutie Voor standaard 90 mm petrischalen, kleinste detecteerbare kolonie beter dan 0,1 mm.
Verlichting Duurzame bovenste en onderste LED-arrays met donkerveld en helderveld
Stroomtoevoer 110/240v
Minimum PC-specificatie

Processor: Intel Core 2 of Core i processor 2,13 GHz of beter
2Gb RAM, 4Gb aanbevolen
CD-Rom station (nodig voor de installatie van de software)

2 vrije onafhankelijke USB 2.0-poorten, waarvan ten minste één de hi-speed modus ondersteunt. Merk op dat er bij USB 2.0 drie mogelijke poortsnelheden zijn: Lo-speed (1,5Mbps), full-speed (12Mbps) en hi-speed (tot 480Mbps). De aCOLyte camera vereist een hi-speed poort
Graphics: Intel X4500 of beter (Windows 7 Experience rating voor graphics moet minimaal 3.0 zijn, idealiter hoger)
Harde schijf: 160GB (of groter)

Besturingssysteem: Windows 7/10 compatibel
(Home-versies zijn niet geschikt, Windows Vista wordt niet ondersteund)
Monitor: minimale resolutie 1280 x 1024 (niet compatibel met lagere resoluties omdat sommige elementen van de toepassing dan niet meer toegankelijk zijn)
Opmerking: de combinatie van de minimale beeldschermresolutie en de USB-poorten sluit de meeste laptops uit.

Waarom kopen?

  • De goedkope aCOLyte 3 HD is een goedkope instap in het elektronisch tellen van kolonies. De resultaten en plaatbeelden worden opgeslagen op een PC, waardoor traceerbaarheid, consistentie en het genereren van rapporten in Excel mogelijk worden.
  • Geautomatiseerd Met de aCOLyte 3 HD kunnen platen snel worden geteld. Gewoonlijk kunnen platen in minder dan 1 seconde nauwkeurig worden geteld.
  • Beeldweergave In tegenstelling tot een handmatig systeem toont de aCOLyte 3 HD het beeld op uw computerscherm met getelde kolonies duidelijk gemarkeerd. Met de zoomfunctie kan de gebruiker de platen van dichtbij bekijken, wat een nauwkeurige telling bevestigt.
  • Krachtig algoritme De aCOLyte 3 HD maakt gebruik van het krachtige Synbiosis-algoritme voor nauwkeurige telling. Een koloniescheider splitst automatisch rakende kolonies om de nauwkeurigheid van het telproces verder te verbeteren.
  • Gevoelige CCD camera Een geïntegreerde CCD kleurencamera kan worden ingesteld om de gevoeligheid van de detectie te verhogen, zodat kolonies van slechts 0,1 mm kunnen worden afgebeeld en geteld.
  • Omschakelbare verlichting De LED-verlichting kan worden omgeschakeld van boven naar beneden, zodat zowel op lichte als op donkere media kan worden geteld.
  • Database MS SQL Server Express database slaat automatisch alle gegevens op.