a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

Mediawel 30

Home  /  Media Voorbereidingen  /  Mediawel 30

Automatische mediapreparator 2,5
tot 30 liter

MEDIAWEL 30 is een automatische mediapreparator waarmee snel en nauwkeurig alle soorten agar, bouillons en verdunningsvloeistoffen kunnen worden geproduceerd. Met capaciteiten van 2,5 liter tot 30 liter en een hoge temperatuurnauwkeurigheid kan de MEDIAWEL 30 de productiviteit, kwaliteit, herhaalbaarheid en traceerbaarheid verhogen. U kunt uw media sneller maken en flexibeler zijn wat betreft het soort media dat u kunt bereiden.

De gepatenteerde, grote roerstaaf zorgt ervoor dat de hele partij een hoge viscositeit heeft en het extra ingebouwde voorfilter voorkomt verontreiniging. Bovendien beschermt dit voorfilter het duurdere hoofdfilter tegen verstopping en is dus kostenbesparend.

MEDIAWEL 30 is veilig in gebruik – het veiligheidsdeksel vergrendelt wanneer de temperatuur 80°C bereikt. Dankzij verschillende vergrendelingsmechanismen, zichtbare en hoorbare alarmen en een antischokbehuizing wordt het risico op letsel aanzienlijk beperkt – in vergelijking met de mechanische bereiding van media. Volledige traceerbaarheid en gemakkelijke export van gegevens via een USB-interface, versnelt werkprocessen en optimaliseert de workflow.

De MEDIAWEL is gemakkelijk te reinigen en heeft aan de onderkant een afvoermechanisme om het schoonmaken van de kuip te vergemakkelijken. Onder het apparaat kan een emmer worden geplaatst om het water gemakkelijk af te voeren.
Real-time datumbewaking is beschikbaar via de WIFI en Ethernet verbinding met uw PC, Smartphone of tablet. Elke cyclus wordt geregistreerd en lokaal opgeslagen en kan worden geëxporteerd (PDF- of CSV-formaat) via de USB-stick.

MEDIAWEL 30 is compatibel met andere laboratoriumapparatuur, zoals peristaltische pompen (Dosywel), schenktrechters (Distriwel) en gravimetrische verdunners (Diluwel).

Specificaties

Sterilisatietijd 1 – 99 min
Sterilisatie t° 95-125°C
Dosering t° 25 – 80°C
T° nauwkeurigheid +/- 0,5°C (na t° stabilisatie)
Resterend volume <130ml
Temperatuursensoren tot 3 (standaard / bewaking / kalibratie)
Veiligheidsdrukbeveiliging veiligheidsventiel
Uitgiftepoorten adapters voor 17mm, 12mm en 6,4mm
Continue homogenisatie Grote gladde roerder (1807 cm2) voor een hogere homogeniteit. Langzaam roeren (9 instelbare snelheden 20 110 rpm) om borrelen te voorkomen
Afmetingen (B x H x D) 585 x 1053 x 735 mm
Elektriciteitsvoorziening 230 V / 50-60 Hz / 16A (per fase)

Kenmerken

  • Garandeert sterilisatie & vruchtbaarheid van uw kweekmedium
  • Tijdsbesparing (snel opwarmen en afkoelen)
  • Temperatuurcontrole (+/- 0,5°C) direct in het medium
  • Continu roeren tijdens bereiding en dosering
  • Alles in één apparaat: sterilisator, homogenisator, waterbad en traceerbaarheid
  • Reproduceerbaarheid: sla tot 50 programma’s op en roep ze op elk moment op
  • Volledige traceerbaarheid van gegevens