a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

ADP430

Home  /  Polarimeters  /  ADP430

Enkele golflengte polarimeter

Met onderhoudsarme LED-lichtbron. Geschikt voor de suiker-, voedsel-, chemische en farmaceutische industrie.

De ADP400 polarimeters zijn verkrijgbaar met of zonder XPC – Xylem’s gepatenteerde interne Peltier temperatuurregeling. Beide modellen gebruiken standaard ICUMSA polarimeterbuizen met een maximale lengte van 200 mm.

Deze polarimeters bevatten beproefde optiek, gepionierd door Bellingham + Stanley, met “onderhoudsvrije” gele LED en interferentiefilter. In combinatie met een fotodiodetector maken deze technologieën het mogelijk monsters tot 3,0 OD af te lezen bij de algemeen gebruikte natriumgolflengte (589nm). ADP400 polarimeters zijn voorzien van hoek- en suikerschalen (ISS) en kunnen worden geprogrammeerd met gebruikersschalen, alsmede met industriële standaardmethoden voor de weergave van invertsuiker, inversie (A-B) of bij toepassing van andere factoren zoals buislengte en concentratie, specifieke rotatie (of concentratie bij invoer van specifieke rotatie). Deze flexibiliteit maakt ze ideaal voor gebruik in laboratoria waar naleving van de Farmacopee vereist is.

Drie decimalen precisie zorgt
voor betrouwbare resultaten

De polarimeters van de ADP400-serie hebben een resolutie van 0,001 hoekige graden (°A) en kunnen tot op ±0,010 °A nauwkeurig aflezen. Bij het werken onder laboratorium gecontroleerde omstandigheden, bieden ADP400 polarimeters ook een uitstekende reproduceerbaarheid tot 0,002 °A.

Daarnaast biedt een eenvoudig te gebruiken methodesysteem handige toegang tot populaire meettypes, waaronder continue meting van optische rotatie, specifieke rotatie, concentratie, inversie, of onze nieuwe “single-shot” meting die op elk moment een momentopname geeft.

Continue of discrete "single-shot"
meting met SMART temperatuurstabiliteit

U kunt met de polarimeter uit de ADP400-serie metingen verrichten in continue meting of in onze nieuwe ‘single-shot’ modus. In de continue modus wordt gedurende een bepaalde periode een meting verricht en wordt aan het eind van de periode een gestabiliseerd resultaat weergegeven. Het is uitstekend geschikt om de stabiliteit van het instrument en het monster te controleren, en geeft de gebruiker een “gevoel” voor de verkregen aflezing.

De nieuwe “single-shot” modus van de ADP400 serie is ideaal voor farmaceutische toepassingen waar een discrete waarde wordt geleverd zonder de interpretatie van de operator, die voldoet aan operationele procedures waar interpretatie door een derde partij, de operator, niet is toegestaan.

Voor gebruik met waterbaden,
ATC of waar geen temperatuurregeling nodig is

Voor wie een volledig uitgeruste polarimeter zoekt zonder interne temperatuurregeling, heeft de ADP Polarimeter 430 alle kenmerken van de ADP450 minus onze nieuwe XPC Technologie.

De ADP430 is ontworpen ter vervanging van de populaire ADP410 en 440(+) en is ideaal voor gebruikers die de voorkeur geven aan of al beschikken over waterbaden voor temperatuurregeling of waar temperatuurcompensatie of stabiliteit niet vereist is.

Kenmerken

  • Kan worden gebruikt met waterbad
  • Tot 200mm buislengte
  • Standaard ICUMSA-buizen
  • Continue of single-shot metingen
  • Voldoet aan USP/EP/BP/JP (@589nm)

Specificaties

Schalen
Hoekige graden (°A)
Internationale Suikerschaal (°Z)
Gebruikersschalen/methoden
.
-355 tot +355
-225 tot +225
100
Resolutie
Hoekige graden (°A)
Internationale Suikerschaal (°Z)
.
0,01/0,001 (selecteerbaar)
Nauwkeurigheid
Hoekige graden (°A)
Internationale Suikerschaal (°Z)
.
± 0.010
± 0.030
Precisie (reproduceerbaarheid)*
Hoekige graden (°A)
Internationale Suikerschaal (°Z)
.
± 0.002
± 0.005
Gebruikersschalen en methodenbibliotheek PHR-MEAN statistische, Specifieke Rotatie, Concentratie, Inversie (A-B), Omgekeerde Suiker, Door de gebruiker gedefinieerd.
Leestijd Continue meting en weergave of single shot (selecteerbaar)
Buislengte 10 tot 200mm
Monsterverlichting Natrium (589nm) lichtgevende diode (100.000+ uur)
Straal Diameter 4mm
Optische dichtheid 0,0 tot 3,0 OD
Instrument behuizing Polyurethaanschuim met aluminium basis
Interfaces 1 x USB (A), 1 x USB (B), 1 x Ethernet, RS232 via USB-adapter (optionele accessoire)
Vermogen Instrument: 24 V DC, ±5%, <2A
Externe voeding: 100-240V, 50-60Hz (meegeleverd)
Vochtigheidsbereik <90% RV (niet condenserend)

ADP430 VS ADP450

Temperatuur ADP430 ADP450 (Peltier)
Controle Geen of extern waterbad Gepatenteerde XPC-technologie
Compensatie Geen, ICUMSA, Quartz of door de gebruiker gedefinieerd.
Meetbereik 5-40 °C 15-35 °C
Nauwkeurigheid van de sensor ± 0.1 °C ± 0.1 °C
Stabiliteit Waterbad afhankelijk ± 0.2 °C
Stabiliteitscontroles Geen/vertraging bij enkel schot Geen/vertraging of SMART

De ADP450 polarimeter wordt geleverd met een 200mm XPC buis en adapter.