a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

Blog

Home  /  Nieuws   /  Sneltesten voor water- en afvalwatermonsters

Sneltesten voor water- en afvalwatermonsters

Onze collega’s hebben een demonstratie gekregen van Macherey-Nagel over het uitvoeren van wateranalyses. Hierbij is uitleg gegeven over de werking en toepassing van de Nanocolor Advance en de Nanocolor Vario Mini.

De Nanocolor Advance combineert de belangrijkste kenmerken van de draagbare compacte fotometers en de uiterst nauwkeurige spectrofotometers. Met zijn golflengtespectrum van 340-800 nm kunnen alle fotometrisch evalueerbare testkits van Macherey-Nagel worden gemeten. De Nanocolor Advance kan dus universeel worden gebruikt in het hele spectrum van water- en afvalwateranalyses.

Tijdens de demonstratie is er gebruik gemaakt van verschillende watersamples uit de omgeving, zoals het Grevelingenmeer, de Galderse meren en het Volkerak. Maar ook van afvalwater afkomstig van omliggende bedrijven, evenals ketelwater en waterflessen uit verschillende supermarkten. Voor de analyse van al deze verschillende soorten water zijn de analysekits voor nitraat, CZV (Chemisch Zuurstofverbruik) en fosfaten gebruikt. Alle watersamples worden geanalyseerd en onderling vergeleken. Natuurlijk zal de data ook worden vergeleken met de landelijke richtlijnen die gelden voor desbetreffende watersamples.

De Nanocolor Advance levert nauwkeurige en betrouwbare meetresultaten en kan dankzij de oplaadbare batterijen ook onderweg worden gebruikt.