a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

Delta-8

Home  /  Tensiometers  /  Delta-8

Oppervlaktespanningsplaatlezer

Voor toepassingen met hoge verwerkingscapaciteit. De Delta-8 is de enige oppervlaktespanningsplaatlezer op de markt. Hij kan de CMC (critical micelle concentration) van een oppervlakteactieve stof tot honderd keer sneller bepalen dan met conventionele tensiometers.

De oppervlaktespanning wordt gemeten met onze gepatenteerde DyneProbe, die ultracompact is en geen correctiefactoren nodig heeft, zoals bij ringen en platen gebruikelijk is. DyneProbes werkt ook met kationische oppervlakte actieve stoffen.

De Delta-8 gebruikt standaardformaat detectieplaten en conventionele doseersystemen. Elk putje kan worden gevuld met afzonderlijke monsters of in het geval van CMC-bepalingen met aliquots van een oplossing van verschillende concentratie.

Voor elke run worden de DyneProbes verwarmd in de Kibron DyneClean oven. Het onderste uiteinde van elke sonde wordt in contact gebracht met een (zeer) heet oppervlak. Bij contact wordt de punt van de sonde verwarmd tot ongeveer 600 °C. Dit zorgt voor consistente en repeteerbare schone oppervlakken. Als alternatief of als aanvullende methode kunnen de sondes in een wascassette met geschikte reinigingsoplossingen worden gedompeld.

Specificaties

Temperatuurbereik 18-30°C
Meetvolume 50 μl/well
Bereik oppervlaktespanning 10-100 mN/m
Resolutie 0,01 mN/m
Resolutie over het evenwicht 0,050 μgram
Precisie 0,2 mN/m
Methode du Noüy-Padday
Meettijd (96-wells plaat) 3 minuten
Sonde levensduur 100 platen
Reinigen van Dyneprobes DyneClean elektrische oven
DyneClean levensduur 400 platen

DynePlate - 96-wells platen

Afmetingen 127,8 × 85,5 mm (standaard voetafdruk)
Volume per putje 50 μl
Type Wegwerp

Een typische CMC-bepaling bestaat uit

 1. Doseer aliquots van de oplossing:
  De vloeistofbehandeling gebeurt met meerkanaalspipetten of met een pipetteerrobot.
 2. Sonde reiniging:
  De DyneProbes worden roodgloeiend verhit om alle verontreinigingen weg te branden.
 3. Onderdompeling en terugtrekking:
  De DyneProbes worden boven een rij van 8 wells geplaatst en voorzichtig ondergedompeld. De kracht op de plaat wordt continu gemeten (400 keer/s) en bij terugtrekking wordt de oppervlaktespanning bepaald.
 4. Analyse:
  Tot 96 datapunten kunnen in ongeveer 3 minuten worden verkregen. Deze worden automatisch geregistreerd op een PC en de CMC wordt berekend door onze analytische CMCeeker software.