a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

Blog

Home  /  Nieuws   /  Waarom wachten op microbiologische resultaten?

Waarom wachten op microbiologische resultaten?

Rapid microbiologie versnelt niet alleen het tempo van diagnose, maar het verandert ook de manier waarop we infecties begrijpen en behandelen. Weg met de lange wachttijden en onzekerheid. Het betekent nauwkeurigheid zonder compromissen en een betere kans om infecties te bestrijden voordat ze escaleren. Tot nu toe werd water bemonsterd en vervolgens in laboratoria getest om de openbare veiligheid te garanderen.

Microbium® MPN Analyzer is ’s werelds eerste gedigitaliseerde en geautomatiseerde instrument die deze taak ter plaatse uitvoert, waardoor de kosten met ongeveer 90% worden verlaagd – en de economische wachttijden voor resultaten aanzienlijk worden verkort. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en het proces wordt in vier eenvoudige stappen voltooid: de operator mengt een reagens met een watermonster, giet de oplossing in de analyser, wacht 3 tot 24 uur en leest vervolgens het resultaat af (in CFU per ml). Dit unieke apparaat voldoet aan ISO 9308-2 en kan een enkele cel in 100 ml water detecteren, kan onderscheid maken tussen E. coli en andere coliforme bacteriën en biedt ook een milieuvriendelijke manier om deze gevaarlijke bacterie te monitoren, aangezien er geen afval, in tegenstelling tot het bepalen van het bacteriegehalte in een laboratorium.

Voordelen van Microbium MPN Analyser:

  • uniek (wereldinnovatie)
  • voldoet aan ISO 9308-2
  • geautomatiseerd & gedigitaliseerd (slim sensorsysteem)
  • eenvoudig te gebruiken (slechts 4 stappen, geen training vereist)
  • lage detectielimiet (1 E. coli / 100 ml)
  • kosteneffectief (10x minder dan labanalyse)
  • nulafval (ecologische oplossing, geen laboratoriumafval)