a
Wilten Instrumenten heeft een breed scala aan producten. Vanwege de talloze opties op sommige producten kunnen we ze niet allemaal op onze website vermelden. Volledige informatie is beschikbaar op aanvraag
Mon - Fri: 8:30AM - 5:00PM
+ (31) 076 508 65 00

Blog

Home  /  Nieuws   /  Waarom zou je gebruik maken van een colony counter?

Waarom zou je gebruik maken van een colony counter?

Met het blote oog zie je toch veel beter? En de software moet je toch altijd weer controleren, wat heeft die colony counter dan voor zin? Genoeg vragen die ik regelmatig hoor van lab medewerkers die dagelijks tientallen tot honderden platen manueel tellen.

Speciaal voor jullie:

  • Tijdsbesparing: Met een colony counter kan je sneller werken en meer tijd besteden aan andere taken in het laboratorium.
  • Ergonomie en comfort: Handmatig tellen kan fysiek belastend zijn voor de rug en ogen. Bij het gebruik van een colony counter worden deze belastingen verminderd en draagt bij aan een betere ergonomie en een comfortabelere werkomgeving.
  • Automatisering: Sommige colony counters zijn volledig geautomatiseerde systemen. Hierbij plaats je de platen in het systeem en je kan tijd besteden aan andere werkzaamheden in het lab (of een bak ☕️drinken). Dit verhoogt de productiviteit en verbeterd de workflow.
  • Gegevensbeheer en analyse: Door gebruik te maken van de colony counters slaat u de gegevens digitaal op. Dit kan handig zijn voor het het maken van rapporten en het delen van resultaten met collega’s en eventuele klanten. Dit kan ook bijdragen aan een betere naleving van wetenschappelijke en industriële normen.

Conclusie is dat een colony counter de moeite waard is voor een efficiënter, nauwkeuriger en comfortabeler laboratoriumproces.